‘Canigó’, 125 anys-125 veus

Va ser de manera fortuïta que un exemplar de la primera edició de Canigó de Jacint Verdaguer em va arribar a les mans. El primer moment, no n’estava segur i la memòria no m’ajudava a recordar quan s’havia editat per primera vegada aquell llibre, però de seguida que vaig ser a casa vaig buscar un volum d’història de la literatura per confirmar que sí, que aquell que tenia a les mans, bellament imprès en paper de bona qualitat, era un exemplar de l’edició de 1886. Ja us podeu imaginar que el guardo com un tresor i que llegir-hi els versos de Verdaguer té un encant especial.

Tot plegat m’ha vingut a la memòria perquè acabo de descobrir que per commemorar els 125 anys de l’edició d’aquesta obra emblemàtica de Verdaguer, la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic han engegat un projecte consistent en què 125 veus recitin els versos del Canigó.  Cada dia, fins arribar a 125, es publica un vídeo on podem escoltar la lectura que en fan diferents persones, composant així una versió polifònica del  poema.

En el vídeo de dalt s’hi pot escoltar la magnífica recitació de l’actor Lluís Soler, que fou l’encarregat d’iniciar el Cant I. Us convido que l’escolteu, a ell i també a tota la resta a mida que es publiquin els diferents vídeos, i us deixeu submergir en la bellesa de les paraules i els versos que, ja fa 125 anys, Jacint Verdaguer ens va llegar.

 [1 de febrer de 2011]

0 comentaris

Escriu un comentari

Vols participar en la discussió?
Anima’t a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *