…i el nostre preu és l’infinit

[Sílvia Amigó, Jordi Ribas i Santi Borrell durant la
presentació de la k’ ø8. Fotografia de el 3 de vuit]

…i el nostre preu és l’infinit. Aquest és el vers de David Jou que ha estat triat com a lema de la KINZENA·POETIKA 2008. I és que un any més, i ja en són vuit, la Sílvia Amigó, el Jordi Ribas i el Santi Borrell han presentat el programa de la Kinzena Poètika que cada octubre es fa a Vilafranca del Penedès.

El Santi Borrell i l’Anna Llach s’encarregaran d’encetar, el dilluns 13, els actes de la Kinzena d’enguany. Després d’ells hi ha una llarga llista de poetes que aniran passant per diversos racons de Vilafranca per deixar-hi l’empremta de la seva paraula. El programa (podeu consultar-lo des d’aquí i clicant sobre el cartell a la barra de la dreta) és molt engrescador, per això jo ja m’he fet la meva particular agenda i no em voldria perdre, si pot ser, ni el Santi Borrell ni l’Albert Roig. També em ve de gust anar a sentir el Pere Rovira, que hi serà amb el David Figueres, autor del blog Els dies i les dones que llegeixo sovint i que us recomano. Un altre poeta que em crida l’atenció és l’exuberant Jaume C. Pons, amb qui vam coincidir recitant dins el cicle Poesia ’08 de Sant Sadurní. I també la xerrada de Jordi Llovet, que parlarà de Charles Baudelaire, tot un luxe!

També vull deixar dit que la Kinzena ha recuperat la seva pàgina web i, a banda del programa d’aquest any, també s’hi pot trobar un munt d’informació interessant. Allà hi podreu trobar tota la programació des del primer any, el 2001, també els lemes de cada edició o els cartells, i fotografies i vídeos d’alguns dels actes que s’han fet. És important que aquesta informació quedi recollida, perquè d’aquesta manera queda constància de la gran feina que, sense escarafalls però amb valentia i serietat, han fet i fan els organitzadors de la Kinzena. Llegir ara tota la gent que ha passat per Vilafranca amb la seva poesia aquests darrers vuit anys, dóna la mida exacta de la importància de la KINZENA·POETIKA i de tot el que hem d’agrair a la Sílvia, al Jordi i al Santi. Bona k’ø8!

0 comentaris
 1. Clara Esquena i Freixas
  Clara Esquena i Freixas says:

  És meravellós que en el món que vivim encara hi hagi gent que escriu poesia, la llegeix i s’encarrega de fer-la arribar al gran públic. L’altre dia li sentia dir a Joan Margarit a la ràdio que la poesia transforma les persones i ens ajuda a conviure amb el sofriment, no sé què en penses tu com a poeta! Jo hi estic completament d’acord…una salutació!

  Respon
 2. Ricard Garcia
  Ricard Garcia says:

  Jo no sé si transforma algú, però com qualsevol expressió artística, sí ens fa sentir millor mentre la llegim o l’escoltem. I si més no, durant les estones que li dediquem la nostra atenció, estem a recer de l’estupidesa.I a més, com que no cotitza a la borsa, s’ha demostrat que fins i tot en època de crisi és un valor segur. Invertiu en poesia, encara que no ho sembli és el menys volàtil dels valors!Salutacions, Clara!

  Respon

Escriu un comentari

Vols participar en la discussió?
Anima’t a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *