Impúdica

No fa gaire estona, una bona amiga i lectora em deia que la imatge dels ametllers florits li havia dut a la memòria l’adjectiu impúdica que jo havia fet servir en un poema referit a la florida d’aquests arbres. Febrer és temps de mimoses, però també d’ametllers, i només cal alçar la vista i mirar una mica enllà per veure com la seva blancor immaculada esquitxa el paisatge. A mi, el vent em va arrencar la mimosa, però els darrers dies he descobert un ametller que, arrecerat a la banda de fora de la tanca del jardí, ha nascut silvestre. Ara ja treu el nas i des de fa una setmana i mitja m’ofereix, cada matí quan surto de casa, un pomell de flors descarades i impúdiques com les del poema:

En la desolació de l’hivern,
com l’anunci d’un fill
es desclouen els ametllers
i la vida flota impúdica.
El present s’alimenta de veritat
i toques amb la veu les coses
perquè tornin a tu com sagetes.
La sang flueix càlida i espessa
i els versos resten equidistants
mentre observes esglaiat el futur.
A les ferides del temps hi copulen les paraules.

[RG: Els contorns del xiprer, Ajuntament de Sallent, 2007]

0 comentaris
 1. Silure
  Silure says:

  No hi ha flor que em siga més bonica que la de l’ametler. És impossible no entendrir-se davant un bancal ple d’ametlers en flor…

  Respon
 2. Ricard Garcia
  Ricard Garcia says:

  Jo, ja fa molts anys que quan descobreixo el primer ametller florit, sento un instant d’especial felicitat, íntima però alhora molt arrelada als paisatges de la infància.Tens raó, Silure, la florida dels ametllers amb totes les promeses que conté, és un dels moments àlgids del calendari.

  Respon
 3. Jesús M. Tibau
  Jesús M. Tibau says:

  és tot un plaer circular per les nostres carreteres en aquest temps i admirar l’espectacle que ens regalen els ametllers.Ahir ho vaig poder gaudir.Salutacions i gràcies per venir a la presentació.

  Respon
 4. - assumpta -
  - assumpta - says:

  Per tot arreu ens arriben els subliminals missatges de que la primavera la tenim a tocar. Cada dia observo nous ametllers florits, és un magnífic espectacle de la natura.

  Respon
 5. Ricard Garcia
  Ricard Garcia says:

  Sí, Assumpta, cada dia que passa per tot es comença a notar la calidesa de la primavera. Gràcies pel teu comentari i benvinguda al Castells de cartes!

  Respon

Escriu un comentari

Vols participar en la discussió?
Anima’t a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *