La Catosfera literària 08.

Els seus pares, padrins i una llarga tirallonga de tietes i tiets –fins a un centenar, també aquest que escriu- en podem estar ben cofois de la publicació de La Catosfera literària 08. Primera antologia de blogs en català, i per això ho celebrarem, aquest dissabte 17, a Vallromanes.

Durant les Jornades de la Catosfera de Granollers, es va llançar la idea de tirar endavant una antologia de blogs literaris en català, i després de tota una colla de mesos que fa que se’n parla, ara ja té cos i la podem tocar, tenir a les mans, fullejar i llegir més enllà de les pantalles. Ha estat, doncs, un procés curiós aquest de passar del món virtual al món físic mentre se sent a parlar del futur del llibre tal i com fins ara l’hem conegut.

Una vegada més cal insistir, potser, que en aquest cas no és l’hàbit el que fa al monjo i que allò que fa que un text sigui o no literari no hi té res a veure amb el suport, sinó amb la voluntat del seu autor o autora de dir amb una intencionalitat més o menys estètica. Si algú aconsegueix amb les seves paraules crear un petit lligam emocional amb algú altre, ben poc importa el medi per on aquestes hagin viatjat. El cas és obrir vials i crear xarxes -de paper, virtuals o amb la veu- per on flueixin les emocions, perquè sense aquesta electricitat que ens recorre el cos quan percebem l’emoció d’algú altre no ens sentiríem prou vius per resistir tanta estupidesa com som capaços de crear els éssers humans.

Visca, doncs, la paraula en totes les seves formes i visca també aquest nou llibre fill dels blogs i d’internet que, amb el títol La Catosfera literària 08, s’ha cuit als fogons de l’Editorial Cossetània.

Només em falta donar alguna raó per comprar-lo, oi? Doncs a banda de la petita o gran vanitat d’escriptor que vol ser llegit, els textos del llibre han estat escollits per la seva qualitat. Hi ha, també, un magnífic pròleg de Biel Mesquida sobre aquesta nova manera d’escriure que ha comportat internet, escriptors de la mà oberta –en diu. També podria dir que no n’hi cap altra d’antologia d’aquesta mena, que és el primer cop que es fa i que seria una llàstima que us quedéssiu sense. I, encara, una altra bona raó: els beneficis de les vendes es destinaran a ajudar La Bressola de la Catalunya Nord. Apa, bona lectura!

0 comentaris
  1. OhCapità
    OhCapità says:

    mmm, … felicitats Ricard!Va ser un plaer conèixer-te i xerrar, encara que fou breu, una estona.Amb calma me’l llegiré així com aquest poemari premiat (quan aquest somnis hissats em deixi)Un abraçada,

    Respon

Escriu un comentari

Vols participar en la discussió?
Anima’t a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.