Ordre natural

Fer-ho no era fàcil, però va arribar el dia que es van adonar que no hi havia més remei que sacrificar la gossa per estalviar-li el dolor que li minava els ossos. La displàsia dels malucs i l’artrosi l’havien amansit tant que gairebé ja no es movia. Només alçava el cap buscant una mà i se’ls mirava després amb una mirada que si no hagués estat la d’un animal, haurien dit que semblava de comiat.

Quan la van haver de matar, tenia tretze anys, que ja en són molts pels gossos. Però tot i així, secretament l’enyoren i cada vegada que entren o surten de casa tomben el cap per veure si s’acosta fent una corredissa, com era costum, fins al reixat. Però no. Des que no hi és que el jardí sembla una mica orfe. També ells.

Fa uns dies, però, que un conill boscà ha triat un munt de llenya vella del jardí per fer-hi la llodriguera. Des d’allà, va i ve i ho explora tot atrevint-se a allargar cada vegada més les seves incursions a la recerca d’herba tendra. D’ençà que el van descobrir, quan algú dels tres el veu, crida els altres a la finestra. Llavors, des de darrera els porticons perquè no s’espanti, l’observen sorpresos com tres nens davant la descoberta d’un petit tresor que només a ells els pertany. I mentre riuen excitats amb l’anar i venir enjogassat del conill, encara que ningú no ho digui, pensen en la gossa que ja no hi és.

0 comentaris

Escriu un comentari

Vols participar en la discussió?
Anima’t a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *