Oriol Llavina, cuiner de l’any

Quan a començaments de mes vaig penjar el videoclip de l’Anna Roig al bloc, ho feia pensant que les notícies d’antics d’alumnes que triomfen per aquests mons de Déu perquè fan la feina ben feta, és el que sovint em dóna forces per seguir dedicant esforços a aquesta professió tan devaluada de l’ensenyament.
Aquest cap de setmana he tingut un nova alegria proporcionada, també, per un d’aquests antics alumnes que no només treballen perquè és el que toca fer, sinó que ho fan amb l’empenta i el geni de millorar tot allò que toquen. Potser per això i perquè sé que és un home tenaç i emprenedor, no ha estat del tot una sorpresa saber que al Fòrum Gastronòmic de Girona s’ha premiat a l’Oriol Llavina com a Cuiner de l’Any.Anar al seu restaurant de Gelida, El cigró d’or, és sempre un motiu de festa per als sentits. Primer pel lloc, amb una de les millors vistes que hi pugui haver de les moles blaves de Montserrat, i després perquè tastar les menges que elabora sempre sorprèn l’olfacte i el gust. Si jo hagués de definir els diferents plats que hi he menjat, diria que tenen el denominador comú de la delicadesa.

No he oblidat mai més, i ja fa uns quants anys d’això, la magnífica cansalada amb llagostí que hi vaig menjar la primera vegada que vaig anar a El cigró d’or. Després hi ha hagut altres ocasions i sempre ha estat un descobriment. Per això, si no hi heu estat, no us ho perdeu. Vosaltres mateixos podreu comprovar que l’Oriol, si és que hi juga amb les coses de menjar, ho fa amb un coneixement exquisit del que té a les mans. Felicitats, Oriol!

0 comentaris

Escriu un comentari

Vols participar en la discussió?
Anima’t a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.